backflip

Hvilken Airtrack skal jeg vælge?

Det kan virke uoverskueligt at finde ud af, hvilken Airtrack der passer til din familie. Og det kan også være lidt en jungle at finde rundt i de mange forskellige modeller og størrelser. Der er nemlig mange ting, som skal gå op i en højere enhed, når du skal vælge en Airtrack, som passer til netop dit barns behov. Nedenfor finder du råd og vejledning til at træffe den rigtige beslutning, så I får mest muligt ud af jeres nye Airtrack.

children airtrack

Vælg den rigtige højde på din Airtrack

Det er vigtigt, at du tager højde for gymnastens størrelse, når du skal vælge en passende Airtrack. Ganske logisk, vil mindre gymnaster og børn få glæde af en mindre Airtrack, mens større gymnaster har brug for en større Airtrack. Det er især Airtrackens højde, du bør tage stilling til, da dette har betydning for afsættet. Generelt kan man sige, at jo højere Airtracken er, desto mere har man mulighed for at justere afsættet og desto mere højde kan man få på sine spring.

En Airtrack med en højde på 10 cm egner sig godt til mindre børn og nybegyndere. Når børnene kommer op omkring teenagealderen og dermed bliver tungere, vil de have brug for en højere Airtrack, da den ellers skal pumpes relativt hårdt op for, at de ikke mærker jorden igennem Airtracken. Hvis du er vant til at springe på fjedregulv eller rytmegulv, er det omvendt en fordel med en hård Airtrack, så du har mulighed for at øve dine spring på et lignende underlag. En Airtrack med en højde på 10 cm egner sig derfor bedst til børn og gymnaster under 12-13 år eller gymnaster, som er vant til at springe på et hårdere underlag. Samtidig er den også ideel til spring og leg indenfor i rum med normal loftshøjde.

Større gymnaster vil derfor få mest glæde ud af en Airtrack med en højde på 15 cm, da de kan justere lufttrykket, så det passer til deres behov. En Airtrack på 15 cm giver god mulighed for at tilpasse hårdheden og gør det muligt at komme højere op i luften.

En Airtrack med en højde på 10 cm passer til:

» Mindre børn og gymnaster

» Leg og spring på begynderniveau

En Airtrack med en højde på 15 cm passer til:

» Øvede gymnaster og større børn

» Spring på højt niveau

H10 Airtrack – til mindre børn og begyndere

H15 Airtrack – perfekt til øvede gymnaster

3 x h15 airtrack

Vælg den rigtige Airtrack længde

Når du har valgt højden på din Airtrack, skal du beslutte, hvor lang den skal være. I den forbindelse skal du blandt andet tage højde for gymnastens niveau og behov. Hvis Airtracken skal bruges til at træne enkelte spring, såsom vejrmølle, rulle eller kraftspring kan du sagtens nøjes med en Airtrack på 3 meter. Hvis det skal være muligt at lave vildere, sammensatte spring, såsom araber-flik, eller araber-flik-strakt, skal der noget mere længde på. Derfor har gymnastens niveau stor betydning for, hvilken længde Airtracken bør have.

Du skal selvfølgelig også tage gymnastens størrelse med i vurderingen. En lille gymnast på 140 cm kan lave araber-flik på en 3 meter bane, mens en større gymnast skal bruge en samlet springbane på mindst 4-5 meter eller derover for at kunne gøre dette. Husk på, at en Airtrack altid kan bygges længere med flere Airtracks, springboards, landingsmadrasser eller en incline.

3-4 meter lang Airtrack:

» Små gymnaster kan sammensætte to spring som f.eks. araber-flik

» Større gymnaster kan lave enkelte spring som f.eks. kraftspring, flikflak, vejrmølle

» God til aktiv leg og styrkelse af motorikken

5-6 meter lang Airtrack:

» Egner sig til springserier bestående af 2-4 spring afhængigt af gynmastens størrelse

» Øvede gymnaster kan få fart på og lave komplicerede spring

» Egner sig bedst til udendørs brug

7+ meter lang Airtrack:

» Perfekt til øvede gymnaster, som vil lave længere springserier eller komplicerede spring

» God mulighed for langt tilløb, som giver mere fart og højere spring

» Egner sig til udendørs brug eller gymnastiksale

Tænk praktisk i dit valg af Airtrack

Det kan måske være fristende at købe den størst mulige Airtrack. Men det er værd at bemærke at størrelsen ofte går ud over, hvor du kan bruge din Airtrack og hvor nem den er at håndtere. En stor Airtrack vil ofte være et redskab, der bruges udendørs i sommerhalvåret, mens en mindre Airtrack kan bruges både inde og ude hele året.

Vægt og håndtering er også værd at tage i betragtning. En 15 meter Airtrack Pro vejer omkring 100 kg og man skal være flere om at pakke den ud og pakke den sammen. En 3 meters H10 Airtrack vejer ca. 10 kg og kan nemt håndteres af én person. Hvis du gerne vil have en samlet springbane på f.eks. 6 meter, kan det derfor også være relevant at overveje om du i stedet for at vælge én Airtrack på 6 meter, bør vælge to Airtracks på 3 meter. Det gør håndteringen nemmere og er praktisk, hvis du vil have mulighed for at anvende den både inde og ude.

H15 airtrack kit
0
  0
  Din kurv
  Du er kr.599 fra gratis fragt.
  Kurven er tom
   Beregn Fragt